18 Ekim 2010 Pazartesi

Fırın Sütlaç



Malzemeler
• 1,5 çay bardağı pirinç
• 2 su bardağı şeker
• 1 litre su
• 3 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 litre süt
Yapılışı
Pirinçleri 1 litre suda haşlayın. Pirinçler yumuşayınca 1 litre süt ile şekeri ilave edin. Sütü yavaş yavaş, karıştırarak ilave edin. Sütün kaynamasına yakın bir bardak suda ezdiğiniz 3 yemek kaşığı pirinç ununu ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın, bu arada kıvamı da koyulaşacaktır. Ateşten almadan önce vanilyayı ilave ederek ısıya dayanıklı kaselere alın. Kaseleri fırın tepsisine dizin. Sütlaçların tabanlarının yanmasını önlemek için tepsiye su koymayı unutmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına sütlaçları sürün. Sık sık kontrol ederek çok fazla yanmalarını önleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder