18 Ekim 2010 Pazartesi

Kadayıf



Malzemeler
• 500 gr. tel kadayıf
• 5 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
• Ceviz içi
Şerbeti İçin:
• 3,5 Su bardağı şeker
• 3 Su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın, arada karıştırarak kaynatın kaynadıktan sonra limon suyunu koyup 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın. Tereyağını eritip ılıtın, kadayıflarımızı derin bir kaba koyup elinizle parçalayın parçalanan kadayıflara ılımış tereyağını yedirin. Kadayıfları iki eşit parçaya ayırın, fırın tepsisini yağlayın kadayıfların yarısını yayın üzerine cevizleri ekleyin daha sonra kalan kadayıfları ekleyip elinizle bastırarak yayın, kadayıfları önceden ısıtılmış 175 ya da 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin,fırından çıkan kadayıfların üzerine soğumuş olan şerbeti dökün yarım saat bekletip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder