7 Ekim 2010 Perşembe

Cezerye



Malzemeler
• 1 kg havuç
• 2 su bardağı şeker
• 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
• ½ paket margarin
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı ceviz veya fındık içi
Üzeri İçin:
• Hindistancevizi
Yapılışı
Havuçlar rendelenip bir tencereye alınır. Üzerine 2 su bardağı şeker eklenip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Margarin eritilir. Pişen havuçların içine margarin ve elimizle ufaladığımız bisküviler eklenir. Daha sonra bütün malzemeler eklenip yoğrulur. Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekline getirin. Parçaları hindistancevizine batırıp tepsiye dizin. Tatlılarımızı 1 saat dolapta beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder