7 Ekim 2010 Perşembe

Çikolata Soslu Muhallebi



Malzemeler
• 1 kg süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket damla sakızı
Çikolata Sosu İçin
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
Yapılışı
Çikolata sosunun yapılışı: Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın. Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra servis yapın. Muhallebinin yapılışı: Bütün malzemeyi tencereye koyun kısık ateşte süt kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynadıktan sonra başka bir kaba alıp içinde pürüz kalmayana kadar miskerle çırpın, kaselere dökün ve soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine çikolata sos dökün.

Tarifimle http://www.hamaratabla.com/ yarışmaktayım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder