7 Ekim 2010 Perşembe

Revani



Malzemeler
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı toz şeker
• Kabartma tozu
• Limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin:
• 5 su bardağı su
• 4 su bardağı toz şeker
• ½ limon suyu
Yapılışı
Şerbetini kaynatıp, yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, irmik ve unu katın. En son kabartma tozu eklenerek karıştırın. Tepsiyi yağlayarak çırpılan hamuru dökün. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. İstenilen şekilde keserek yapılan şerbet ılık olacak şekilde hamurun üzerine dökün.
Bu tarifimler http://www.hamaratabla.com/ da yarışmaktayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder