7 Ekim 2010 Perşembe

Vişne Soslu Muhallebi



Malzemeler
• 1 kg. süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket damlasakızı
Vişne sosu:
• 1 su bardağı vişne suyu (ben vişne reçeli kullandım, sulandırıp)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Bütün malzemeyi tencereye koyun kısık ateşte süt kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynadıktan sonra başka bir kaba alıp içinde pürüz kalmayana kadar miskerle çırpın kâselere dökün ve soğumaya bırakın. Vişneli Sos Yapımı Tencereye vişneler, suyu, şekeri koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca küçük bir kâsede nişastayı az suyla eritin. Kaynamakta olan vişnelere yavaşça döküp, karıştırın. Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine döküp dolapta beklettikten sonra servise sunun.

Tarifimle http://www.hamaratabla.com/ da yarışmaktayım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder