10 Eylül 2010 Cuma

Fırında Sebzeli Tavuk




Malzemeler
• 1 bütün tavuk göğüs eti
• 2 adet soğan
• 4 adet patates
• 2 adet domates
• 4 adet sivri biber
• 4 diş sarımsak
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve ince dilimler kesin. Soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve fırın kabının zeminine döşeyin. Üzerine patates dilimlerini serpiştirin. Kalan soğanları da piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince olarak kıyın ve patateslerin üzerine serpiştirin. Tavuk etlerini ve yeşil biberleri ince doğrayın. Doğramış olduğunuz tavuk etlerini ve biberleri fırın kabıma dizin. Domatesleri rendeleyip tavukların üzerine serpiştirin. Zeytinyağını domateslerin üzerinde gezdirin. Üzerine bir parmak olacak şekilde sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış 180 °C fırında 35 ya da 40 dk. pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder