13 Mart 2010 Cumartesi

Yaprak Sarması




500gr. Salamura yaprak
Harcı için:
250gr. Kıyma
2 Orta Boy Soğan Küçük Kesilmiş
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1,5 Su Bardağı Pirinç
3 Tatlı Kaşığı Salça
Yarımşar Demet Dereotu.Maydanoz
Tuz, Karabiber, Pulbiber
Kırmızı toz biber
1 Baş sarımsak
Sosu için:
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı..
Kıymalı yaprak sarmasının harç malzemelerini karıştırın. Salamura yaprakları yıkayıp, hafifçe sıkın. Yaprakların içlerine kıymalı harçtan koyun ve gevşekçe sarın. Gevşekçe sarılmazlarsa, sarma pişerken yapraklar yırtılırlar..Tenceremizi doldurduktan sonra üzerine sıvı yağ su ve tuz ilave edin sarmalarımızı üzerine dolma taşı veya küçük bir tabak koyun,sarmaları bir taşım hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin sıcak olarak servis edin..Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder