16 Mart 2010 Salı

Fırında Mantarlı Patates



Malzemeler:
7-8 adet orta boy patates
1 paket krema
1 kase kültür mantarı
1 kase rendelenmiş İzmir tulum peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra elma dilimler yada halkalar halinde doğrayalım. Mantarları da yıkadıktan sonra ince ince dilimleyelim. Fırın tepsisini çok hafif bir şekilde sıvı yağla yağlayalım ve içine krema hariç bütün malzemeyi koyarak karıştırdıktan sonra üzerine kremayı dökelim. 200 dereceye ayarlanmış fırına koyarak yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kızartma etlerin yanında da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder