8 Mart 2010 Pazartesi

Salçalı Sosis



Malzemeler:
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 – 3 yemek kaşığı salça
10 – 12 adet sosis (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
tuz, pulbiber

Tencereye sıvıyağı koyup salçayı ekleyerek kavuralım, ardından suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Sosisleri iki ucundan birer santim karşılıklı keserek şekil verebilirsiniz. Böylece sadece uç bölümleri çiçek gibi dört parçaya ayrılır. Dilerseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz. Ardından tenceredeki salçalı suya sosisleri atıp kaynayana kadar bekleyin. Sosisler şişmeye başlayınca pişmiş demektir. Kaynadıktan sonra da tuz ve tercihen pulbiber ile nane ilave edebilir, servis sırasında üzerine maydonoz serperek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder