16 Mart 2010 Salı

Kadınbudu Köfte



Malzemeler:
10 sap maydanoz
1/2 kg köftelik kıyma
2 yemek kaşığı çiçek yağı
2 yumurta
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 büyük boy soğan
1 kase un
kızartmak için çiçek yağı

Pirinçleri yıkayın ve 2 bardak suyla haşlayın. Süzerek bir kenara ayırın. Bir gün önceden kalan pilav varsa bunu da doğrudan kullanabilirsiniz. Kıymayı ikiye ayırın. Yarısını 2 kaşık çiçek yağı ile pembeleşene kadar kavurun ve su salarsa süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları da yıkayıp ince kıyın. Soğanı rendeleyin. Çiğ ve pişmiş kıyma, haşlanmış pirinç, maydanoz, soğan, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun ve şekil verip bir tepsiye dizin. Yumurtayı bir tabağa kırıp çatalla iyice çırpın. Kızartma yağınızı kızdırırken köftelerinizi önce una sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Yanına patates kızartması da yaparsanız tadına doyum olmaz. İster üstüne ketçap sıkın, isterseniz yoğurt katın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder