31 Mart 2010 Çarşamba

Patlıcan Salatası



Malzemeler:
7 – 8 diş sarımsak
3 topan patlıcan
2 kırmızı biber
1 büyük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sirke

Patlıcan ve kırmızı biberleri tamamen közlenene kadar ızgarada ya da fırında pişirin. Soğuk suyun altında kabuklarını soyun ve patlıcanları kesme tahtasının üzerine alarak ezin. Çıkan suyu süzerek ezmeye devam edin. Ezme işlemini başka bir kesme tahtasıyla yapabilirsiniz. Kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Ezdiğiniz patlıcanlar eğer büyük parçalar halinde kaldıysa bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın ve kırmızı biberle karıştırın. Başka bir kapta tuz, ezilmiş sarımsak, sirke ve zeytinyağını çırparak sos haline getirin ve patlıcanların üzerine döküp güzelce karıştırın. Salatanızı bir servis kabına alıp istediğiniz şekli verin ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin, 1 gün önceden hazırlayıp bekletirseniz daha güzel sonuç elde edersiniz. Buzdolabından çıkarınca dilerseniz kırmızı biberle süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder