28 Şubat 2010 Pazar

Çarşaf Böreği



Malzemeler

1 kg sinangil tambuğday unu
su
tuz
peynir
maydanoz
Yapılışı
Un,su ve tuz karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir,hamurumuzdan 5 tane beze yapılır yapılan bezeler 10,15 dakka dinlendirilir,dinlenen yufkalar oklava yardımıyla açılır açılan yufkaların üzerine sıvı yağ sürülür 15 dakikada böyle dinlendirilir,yufkalarımızı temiz biz örtünün üzerine alırız elimizle uçlarından çekip büyük bir yufka elde ediyoruz daha sonra içine peynirimizi koyup örtümüzün kenarlarından kaldırıp yufkamızı rulo yapıyoruz tepsimizi doldurduktan sonra böreğimizin üzerine tereyağ sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder