28 Şubat 2010 Pazar

Biber Dolması



Malzemeler:
½ Kg. Dolmalık Biber
350 gr. Orta Yağlı Kıyma
2 Kahve Fincanı Pirinç
2 Kahve Fincanı Bulgur
3 Adet Orta Boy Soğan
Yarım Demet Maydanoz
2 Adet Orta Boy Domates
2 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.
Geniş bir kaba sıvıyağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, pirinci, kıymayı,bulguru,ince doğranmış domatesi, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.
Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim. Geniş bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim. Ilındıktan sınra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder