3 Nisan 2010 Cumartesi

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote




Malzemeler
2 soğan
4 sivri biber
1 kg mantar
1 kg kuşbaşı tavuk
3 domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peynir
pul biber
karabiber
tuz

Yapılışı
Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.Tavuğu ekleyin, 5 dakika kadar tavukları da soteleyin. Domatesi ve mantarı ekleyerek harlı ateşte mantar ve tavuklar pişinceye kadar soteleme işlemine devam edin..Daha sonra baharatları ekleyerek fırın tepsisine alın.Üzerine kaşar peynir rendeleyerek önceden ısıtılmış fırında peynir eriyinceye ve hafif kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder