12 Mart 2010 Cuma
Yuvalama Çorbası
Malzemeler,
250gr kıyma
1 kuru soğan, rendelenmiş
tuz
karabiber
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
yarım su bardağı pirinç
yarım kg yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, silme
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
yapilisi,
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis
yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder