12 Mart 2010 Cuma

Ispanaklı Pasta



Malzemeler..
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi

Ara Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
kivi dilimleri

Yapılışı:

Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve küçük bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin.

Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve biraz daha çırpın.

En son ıspanak püresini ekleyip tamamen karışana kadar karıştırın. Margarin ile tüm iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün. 160 derece önceden ısıtımış fırında 30 dakika kadar pişirin(fırından almadan ortasını hafifçe bastırarak kontrol edin eğer yumuşaksa 5-10 dk. Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gün önceden pişirmekte fayda var.

ara kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı). Soğması için ocaktan alın ve ara sıra karıştırın.

Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı ikiye ayırın . pastanın bir parçasına sürün diğer parçayı üzerine kapatın.

Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın ve kivi dilimleriyle süsleyin. Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun...

Netten Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder